Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Produkty vybíráme automaticky podle recenzí uživatelů, zájmu o produkt a prodejů.
Žufánek Slivovice 50% 0,5 l (holá láhev)
97 %
Slivovica Žufánek je ušlechtilý ovocný destilát s charakteristickou chutí a vůní po švestkách.
Je vyráběna v limitovaném množství z vyzrálého ovoce s pevně stanovenými...
535 Kč
Doprava 85 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z dobráláhev.cz.
Seřadit:
Doporučené nabídky (4)
Skladem • Více variant49 Kč97 % • 9 672 recenzíDalší informace
Ušlechtilý ovocný destilát se může pochlubit charakteristickou chutí a vůní slivovice. Rodinná firma ŽUSY ho vyrábí pouze z vlastního ovoce, které pěstuje v sadech spadajících do režimu ekologického zemědělství v Bílých Karpatech. Receptura obsahuje 8 různých druhů švestek, které dozrávají mezi červencem a zářím. Každý druh je pak kvašen a destilován zvlášť, následně jsou ve sklepě smíchány a nechány vyzrát v nerezových nádržích.
Tradiční receptura
Ušlechtilý ovocný destilát za svou charakteristickou chuť i vůni vděčí tradičnímu postupu výroby z pevně stanové kombinace jednotlivých odrůd švestek.
Ušlechtilý ovocný destilát se může pochlubit charakteristickou chutí a vůní slivovice. Rodinná firma ŽUSY ho vyrábí pouze z vlastního ovoce, které pěstuje v sadech spadajících do režimu ekologického zemědělství v Bílých Karpatech. Receptura obsahuje 8 různých druhů švestek, které dozrávají mezi červencem a zářím. Každý druh je pak kvašen a destilován zvlášť, následně jsou ve sklepě smíchány a nechány vyzrát v nerezových nádržích.
Tradiční receptura
Ušlechtilý ovocný destilát za svou charakteristickou chuť i vůni vděčí tradičnímu postupu výroby z pevně stanové kombinace jednotlivých odrůd švestek.
Maximálně kvalitní ovoce
Ovoce pochází výlučně z vlastních sadů v rámci CHKO Bílé Karpaty. Finální produkt je kombinací osmi různých odrůd, které dozrávají mezi červencem a zářím. Každá z nich je kvašena a destilována zvlášť, následně se potkají ve sklepě v nerezových nádržích, ve kterých směs zraje 8 až 12 měsíců.
Odpovídající skladování
Vhodná teplota pro skladování i podávání je mezi deseti a osmnácti stupni. Teplota pod 7 °C způsobuje mírné zakalení, protože se při ní vysrážejí aromatické oleje. Chlazení nebo vymražování tak není vhodné.
Rodinná firma
Rodinná firma ŽUSY (Žufánek a synové) sídlí v Boršicích u Blatnice, kde výrobní areál obklopují ovocné sady. Chráněná krajinná oblast Bílé Karpaty poskytuje unikátní mikroklima a podloží, které přispívá k jedinečnosti vůně a chuti pálenky. Všechny jejich produkty jsou plně přírodní, vycházejí z tradičních receptur a neobsahují umělá barviva, aromata ani ochucovadla.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • Více variant49 Kč97 % • 9 672 recenzíDalší informace
Slivovica Žufánek je ušlechtilý ovocný destilát s charakteristickou chutí a vůní po švestkách.
Je vyráběna v limitovaném množství z vyzrálého ovoce s pevně stanovenými poměry jednotlivých odrůd, čímž je zajištěna originalita skutečně dobré slovácké slivovice.
Při výrobě Slivovice Žufánek je použito pouze ovoce pocházející z firemních sadů v režimu ekologického zemědělství s BIO certifikací.
Výroba slivovice je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní švestek (u nás jim říkáme trnky) a jejich tříděním. Pouze zralé a čisté ovoce může být použito jako základ pro slivovici Žufánek. Z ovoce se pak připraví kvas, který se dopraví do uzavřených nerezových tanků o objemu 160 hl. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a je nejdůležitějším prvkem ve výrobním procesu. Za nepřístupu vzduchu kvas zraje min. 60 dnů, přičemž tuto dobu nebo intenzitu kvašení můžeme regulovat pomocí duplikátoru, kterým jsou vybaveny všechny naše kvasné tanky.
Proces kvašení neurychlujeme, neboť pouze přirozeně prokvašené ovoce dává vzniknout té nejlepší slivovici.
Samotná výroba slivovice se nazývá destilace. Provádíme ji na vysoce moderním zařízení unikátní kolonovou technologií, kdy se z kvasu jediným procesem získává 3x destilovaná slivovice s typickou švestkovou vůní a jemnou chutí. Čerstvě vypálená slivovice má poměrně vysoký stupeň lihovitosti (kolem 56%) a proto se musí ředit pramenitou vodou na konečných 50%. Poté slivovice zraje ve sklepě v nerezových nádržích při teplotě kolem 12°C. Zde v klidu leží 8-12 měsíců aby bylo dosaženo harmonie v chuti a vůni, tolik typické pro slivovici Žufánek.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.